Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn inviterer til kurs i Vaskeriteknikk 1 i Svolvær høsten 2024

Når man har ansvaret for å vaske og behandle tekstiler, er det viktig at de grunnleggende kunnskaper er på plass.  Våre kurs gir en lettfattelig og god innføring i Vaskeriteknikk.

Kurset holdes 19.-20.november 2024 på Thon Hotel Lofoten.

Fokus for dette kurset er generell vaskerihygiene og den reviderte bransjestandarden Smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helse- og omsorgstjenesten.

Alle tekstiler fra helse- og omsorgstjenesten kan være forurenset med biologisk materiale som kan føre til smitte. Det er derfor særdeles viktig at tekstilene håndteres på en profesjonell måte som sikrer hygienisk rene tekstiler og godt smittevern for de ansatte. Når man ikke kan utelukke smitte og de alvorlige konsekvenser smitte kan medføre, er det viktig å forebygge.

Deltagerne skal få kjennskap til hvordan vaskeriet skal kunne sikre hygienisk rent tøy ut til kunde (helseinstitusjonen) og samtidig sikre smittevernet for personalet.

Nytt i den reviderte bransjestandarden er krav til system for risikovurdering og kontroll av hygienekvalitet. Vi vil gjennomgå risikovurderinger som alle vaskerier kan utføre for å sikre smittevern av vaskeriets ansatte og hygienisk rene tekstiler ut til kunde.

Privat beboertøy og prydtekstiler tåler normalt ikke termisk desinfeksjon. Når tekstiler vaskes sammen ved lav temperatur, vil eventuelle smittestoffer overføres mellom tekstiler i vask. Dette vil kunne medføre risiko for smitteoverføring fra en beboer/pasient til en annen, og til andre tekstiler og overflater på vaskeriet. Vi vil de på hvilke muligheter vaskeriene har til å redusere denne risikoen gjennom riktig håndtering.

Frist for påmelding er 22.oktober 2024.
Dette er populære kurs og vi har begrensning på antall deltagere, så vær raskt ute med
påmelding.

Deltagerpris
Medlemmer Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn Kr. 5 900
Andre Kr. 7 400

I deltagerprisen inngår kurs over to dager inkludert lunsj. Det er mulig å bestille
hotellpakke med overnatting tirsdag til onsdag inkl. 3 retters middag tirsdag ettermiddag
til kr.2 200. Se link til kursinvitasjon med påmeldingsskjema nederst på siden.

Kursbevis utstedes ved 100 % deltagelse

Vennligst send påmelding til jan@vaskeritilsynet.no